8 d’octubre del 2002

E l
t r a n s p o r t
p ú b l i c
é s
u n a
l o t e r i a


CIVITAS2004

La loteria com a al·licient per fomentar l'ús del transport públic
CIVITAS2004 - Servei d'informació sobre desenvolupament sostenible

03/10/02

CANBERRA, Austràlia, 1 d’octubre de 2002 - Com podrien els sistemes de transport públic atraure un major nombre d’usuaris i alhora minimitzar alguns dels problemes mediambientals de les ciutats australianes? Segons l’Institut Australià del Transport, amb la venda de bitllets que després l’usuari pugui utilitzar com a bitllet de loteria.

"Si es dóna l’oportunitat de comprar un bitllet de tren o autobús amb el qual després s’entri en un sorteig mensual d’un premi substanciós, els ciutadans utilitzaran més el transport públic", explica el director executiu de l’Institut, Clive Hamilton.

La proposta, presentada amb l’informe Taxes i costos de protecció mediambiental per Hamilton, analitza com les taxes i els impostos podrien contribuir als problemes mediambientals relacionats amb el transport, el sòl, l’aigua, els boscos, els residus i l’energia.

"Tant pel bé de l’economia com del medi ambient, cal implantar mesures que fomentin l’ús del transport públic", explica. "La proposta de la doble utilitat del bitllet tindria més impacte que altres mesures dissenyades per afavorir un major ús del transport públic mitjançant l'ingredient del joc, que és tan popular entre els australians".

"A més de contribuir a augmentar el nombre d’usuaris de trens i autobusos, el programa reduiria el trànsit i les emissions de gasos, mentre que el sistema de loteria aportaria finançament addicional per a la infrastructura de transport públic".

Altres propostes presentades per l’Institut són l’establiment d’aparcaments gratuïts per als propietaris de vehicles amb una reducció de l'impacte mediambiental, la subhasta de places d’aparcament, la sanció a vehicles amb tracció a les quatre rodes que no siguin eficients, l'abaratiment dels productes reciclats i un ampli sistema de taxes que cobreixin pneumàtics, bateries i embalatge de productes i electrodomèstics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada