23 de març de 2007

H o o l i g a n
a n t i P P !

L'Informador(?) de Martorell i les seves consparanoies.

Ficant-se amb el Toni Mantis i l'esquerra i defensant a Francesc Benaiges
i altres dretes, peperes i talibanes, apreciades fonts de desinformació de l'Informador (?)..

Trencadissa al govern municipal

23/03/2007

La fórmula del tripartit a Martorell ha estat un fracàs majúscul. L’estratègia ideada el 2003 per arraconar CiU està tenint un efecte boomerang de grans conseqüències. Ni tan sols s’ha acabat la primera legislatura amb aquest nou format (PSC, ERC i ICV) que la imprevista tempesta ha erosionat a dins de cada seu.

Que Martorell viu una situació política preocupant i descontenta amb la gestió de Dora Ramon al capdavant és tota una realitat. Però el més surrealista és que la voluntat de canvi ja no només existeixi en l’electorat de CiU -la força majoritària a les últimes municipals i defenestrada a l’oposició per només sis vots-, PP i la sorpresa dels independents Martorell sinó que la crisi s’ha autoestablert de ple a les files del PSC, ERC i ICV.

Anem a pams. Els socialistes a Martorell s’han vist superats per la teranyina que ha muntat l’alcaldessa Dora Ramon -amb el vist-i-plau del seu marit com a responsable d’acció política municipal- i el seu exèrcit: Toni Mantis i Adrià Arqué. El nou entremat socialista ha desubicat a antics militants que havien suportat la pitjor època durant l’abrumadora etapa de CiU amb Esteve al capdavant. Un d'ells, Francesc Benaiges, que sent l’avalador de Dora Ramon a ser candidata i, posteriorment alcaldessa, ha quedat postergat a ser, ara mateix, l’últim de la classe.

Benaiges, vell rocker de la política municipal del PSC, marxarà el mes de maig per la porta del darrera traït per a qui ell mateix va veure que en seria una la gran alcaldessa. Segurament, l’home que ha sabut aguantar millor que ningú aquest ‘menage a troi’ prefereix plegar vel·les veient que l’alcaldessa ha perdut els papers. És simptomàtic que diversos militants del PSC a Martorell oferíssin a l’exalcalde de Sant Esteve Sesrovires, Joan Galceran com a candidat socialista a les municipals. El què està clar i ja és al carrer és el descontentament que el socialista amb carnet té amb Dora Ramon i els seus subdits: Mantis -hooligan antiPP- i Arqué -elegant, acartronat i independent-.

A ERC, la renúncia de Jorba posa de manifest l’actitud d’agenollament que ha tingut la formació republicana en la gestió del tripartit local. L’efecte Jorba -aconseguint els millors resultats d’ERC a Martorell en les municipals el 2003- s’ha diluït. I només el suporta la part que en viu del pressupost municipal com a càrrecs de confiança i que faran tot el possible perquè, el sector d’ERC que reclama un canvi d’estratègia a Martorell, no sumi el suficient i l’independent Carles Ruiz continuï i sigui el candidat dels republicans a les municipals.

La tempesta més sonada, però, l’ha desenvolupada ICV. Acostumats a fer la viu-viu, hi haurà una nova opció política -Izquierda Unida- que es presentarà al 27 de maig dolguts amb els representants d’Iniciativa a Martorell. Es palpa en l’ambient que hi haurà garrotades, esbatossades i erosions fins el final.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada